Pateu de ficat cu ciuperci - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Pateu de ficat cu ciuperci

Pateu de ficat cu ciuperci

Ingrediente:

  • 1 cutie mare cu pateu de ficat;
  • 200 g unt sau margarina;
  • 300 g ciuperci curatite si spalate bine;
  • 1 lingura untura;
  • 1 lingura ceapa tocala marunt;
  • sare;
  • condimente pentru carne (in lipsa lor piper pisat marunt si cimbru).

Mod de preparare:

Ciupercile, trecute prin masina de tocat carne, se inabusesc impreuna cu ceapa in unt.

Cand sunt moi, se trec prin sita de sirma inoxidabila. Se adauga la untul (margarina) frecat spuma, pateul de ficat, sarea necesara si se condimenteaza dupa gust.

Se asaza pe farfuria de servit.

Se da forma dorita si se garniseste cu masline, gogosari, ardei grasi, castraveciori, fire de patrunjel verde etc.

Acest preparat poate fi folosit si pentru sandvisuri.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Pateu de ficat Ingredinte: un ficat (pasare, pore, vitel aprox. 300 g); 1 ceasca de lapte (facultativ); 2 […]
  • Ciuperci umplute la rece Ingrediente: 600 g ciuperci; 2 pahare ulei; 1-2 linguri patrunjel verde […]
  • Pasta de sardele cu branza de vaci Ingrediente: 200 g branza de vaci; 50 g unt; 1 cutie mica de sardele; sare; piper. ceapa […]
  • Ciuperci la cuptor Ingrediente: 1 kg ciuperci; 2-3 rosii; sare; piper; 1 pahar cu vin; 1 pahar cu […]
  • Pasta din mezeluri Ingrediente: 300 g parizer, polonez, salam Italian etc.; 100 g unt sau margarina; 1-2 oua […]

Comentarii: Pateu de ficat cu ciuperci

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player