Pateu de ficat - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive, Aperitive si preparate » Pateu de ficat

Pateu de ficat

Ingredinte:

  • un ficat (pasare, pore, vitel aprox. 300 g);
  • 1 ceasca de lapte (facultativ);
  • 2 galbenusuri;
  • 100 g unt proaspat;
  • 1 lingura de unt topit;
  • 100 g aspic;

Mod de preparare:

Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine ficatul citeva ore in lapte. Se pune la fiert intr-o cratita apa, cu sare.

Cand apa clocoteste, se da, drumul ficatului si se Iasa sa fiarba vreo zece minute. Se incearca, daca este gata apasand cu o furculita in partea mai groasa a ficatului; daca nu iese sange sau apa inrosita, ficatul este suficient de fiert.

Se da cu cratita cu tot la o parte, se acopera si se Iasa sa se raceasca in apa. Cand s-a racit se scurge bine de apa, se taie din mijloc 2-3 felii, frumoase, de ficat, care se vor Iasa intregi in pateu, iar restul se da prin masina de tocat sau prin robot, impreuna cu 2 galbenusuri rascoapte.

Se pune pasta intr-un castron si se freaca bine impreuna cu o bucata, de unt proaspat, pana se face ca o alifie.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Pateu imitat Ingrediente: 2 cepe mijlocii; 1 lingura de untura; 2 linguri de pesmet; 50 g drojdie; 1 pahar de […]
  • Pateu de ficat cu ciuperci Ingrediente: 1 cutie mare cu pateu de ficat; 200 g unt sau margarina; 300 g ciuperci curatite si […]
  • Pasta Guacamole Ingrediente: 4 avocado; 2 limete(lămâi verzi) 2 cepe; 2 roşii mici; un ardei iute; o […]
  • Pasta de masline cu susan Ingrediente: 250 g măsline fără sâmburi; 2 linguri ulei de măsline extravirgin; 100 g […]
  • Cornulete cu sunca Ingrediente: 250 g unt sau margarina; 500 g faina; 1 ou; drojdie de marimea unei […]

Comentarii: Pateu de ficat

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player