Ingrediente:
- 300 g aluat frantuzesc;
- 100 g sunca sau limba fiarta;
- 2 oua rascoapte;
- 100 g ciuperci;
- 1 lingura de unt;
- 1 lingura de branza rasa;
Pentru sos:
- 1/2 lingura de unt;
- 1/2 lingura de faina;
- 2 cesti lapte;
- sare;
Mod de preparare:
Se fac forme mici din aluat frantuzesc, ceva mai joase, iar cand sint coapte, capacul se taie cat se poate de mare. (Capacele nu se vor intrebuinta la pateuri, in schimb se pot lipi cate doua impreuna, cu putina marmelada, sau orice fel de crema si se servesc ca prajituri).
Separat se face un sos de faina. Cand formele de aluat sunt coapte, fara sa fie prea rumene, se taie capacele iar inauntru se pun bucatele de sunca, limba fiarta, felii de ou rascopt, ciuperci taiate felii si inabusite in unt sau bucatele mici de creier fiert, iar peste acestea se toarna 1—2 lingurite de sos de faina.
Se presara parmezan ras, se dau citeva minute, la cuptor sa se rumeneasca deasupra si se servesc calde.