Peste alb in sos picant de rosii - RETETE CULINARE

Retete culinare » Peste, Preparate din carne » Peste alb in sos picant de rosii

Peste alb in sos picant de rosii

Ingrediente:

  • un kg peste proaspăt;
  • curăţat;
  • 4 linguri pastă de roşii;
  • 4 căţei de usturoi;
  • 2 foi de dafin;
  • un ardei iute;
  • tarhon;
  • 4 linguri de ulei;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Pestele(file sau trunchi) spălat se taie în bucăţi potrivit de mari care se unt cu 2 linguri de ulei, se condimentează şi se pun într-o tavă.

Tava se dă la cuptor şi se ţine timp 15 minute la foc mediu.

Prepararea sosului:

Într-o tigaie se pune uleiul rămas, în care se adaugă usturoiul zdrobit şi ardeiul iute, spălat, curăţat de seminţe şi tăiat fin. Amestecul se pune la foc mediu.

După un minut se adaugă pasta de roşii care se subţiază cu 2 pahare de apă. Se lasă la foc mediu 5 minute, să fiarbă în clocote mici.

Acum se adaugă în sos tarhonul tocat, sarea, piperul şi foile de dafin. Totul se mai fierbe 1-2 minute.

Sosul astfel preparat se toarnă peste peştele din tava care se introduce în cuptor, la foc mediu, pentru încă 20 de minute.

Preparatul se serveşte cald, presărat cu piper proaspăt măcinat.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Peste cu sos de ciuperci Ingrediente: 500 g file de peşte; 500 g ciuperci; 2 cepe roşii; 2 linguri de amidon; 2 linguri […]
  • File de peste-spada cu ciuperci pleurotus Ingrediente: 600 g file de peste-spada; 300 g ciuperci pleurotus; 3 căţei de usturoi; 3 linguri […]
  • Crap fiert a la grec Ingrediente: 1 crap 1.500 kg 1\2 ceasca de ulei sare piper lamaie patrunjel […]
  • Platica la cuptor Ingrediente: 1.500 kg platica 3 linguri de ulei 2 linguri de otet sau lamaie sare piper 1 […]
  • Peste la cuptor Ingrediente: 1.5kg peste; 1 lingura faina; 1 lingura unt; 2 cesti zeamal 2 linguri branza […]

Comentarii: Peste alb in sos picant de rosii

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player