Ingrediente:
- 500 g file de peşte;
- 500 g ciuperci;
- 2 cepe roşii;
- 2 linguri de amidon;
- 2 linguri de muştar;
- o ceşcuţă vin;
- o ceşcuţă supă de legume;
- o limetă;
- 100 ml ulei de măsline;
- sare;
- piper roşu;
Mod de preparare:
Fileul de peşte se spală, se condimentează cu sare şi piper roşu proaspăt măcinat şi se pune într-o tavă. Peste el se toarnă 50 ml ulei de măsline şi jumătate de pahar de apă, apoi tava se pune în cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute.
În acest timp se prepară sosul : ceapa curăţată şi spălată se taie julien şi se pune într-o tigaie împreună cu uleiul rămas, se căleşte 1-2 minute la foc mediu.
După acest timp se adaugă ciupercile curăţate,spălate şi tăiate în lamele foarte fine. Peste ciuperci se adaugă supă de legume, tigaia se acoperă cu un capac şi compoziţia se lasă pe foc mediu 10 minute.
Amidonul amestecat cu muştarul se toarnă în tigaie peste ciuperci. Compoziţia se sărează şi se mai lasă pe foc mediu 5 minute.
Peştele se aranjează pe un platou iar deasupra se toarnă sosul cu ciuperci. Platoul se ornează cu felii de limetă, tăiate fin şi cu piper roşu zdrobit în bucăţi mai mari. Preparatul se serveşte cald.