Peste la cuptor - RETETE CULINARE

Retete culinare » Peste, Preparate din carne » Peste la cuptor

Peste la cuptor

Ingrediente:

  • 1.5kg peste;
  • 1 lingura faina;
  • 1 lingura unt;
  • 2 cesti zeamal
  • 2 linguri branza rasa;
  • sare.

Mod de preparare:
Se intrebuinteaza orice fel de peste fiert, caruia i s-au scos cu atentie oasele si pielita. Daca pestele a ramas de la masa si s-a racit in farfurie, se pune in apa in care a fiert si se tine pe marginea masinii de gatit pana se incalzeste. Se scurge bine de apa si cat este inca fierbinte se curata de oase si piele. Se face un sos alb u o lingura de faina, una de unt si zeama in care a ramas pestele. Se adauga in sos doua linguri de branza rasa. Se aseaza pestele in forma rezistenta la foc, se toarna deasupra sosul, se presara cu branza rasa si putin unt proaspat. Se da la cuptor la foc iute. Este gata indata ce prinde culoare.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Pui cu gutui Ingrediente 1 pui mare 1 kg gutui 2 linguri de unt sau untura 2 linguri de zahar 1/2 pahar de […]
  • Platica la cuptor Ingrediente: 1.500 kg platica 3 linguri de ulei 2 linguri de otet sau lamaie sare piper 1 […]
  • Peste alb in sos picant de rosii Ingrediente: un kg peste proaspăt; curăţat; 4 linguri pastă de roşii; 4 căţei de usturoi; 2 foi […]
  • Crap fiert la cuptor Ingrediente: 1 crap de 1.500kg 2 linguri de unt sau ulei sare Mode de preparare: Se curata […]
  • Peste cu sos de ciuperci Ingrediente: 500 g file de peşte; 500 g ciuperci; 2 cepe roşii; 2 linguri de amidon; 2 linguri […]

Comentarii: Peste la cuptor

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player