Picioare de vitel pane - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Preparate din carne » Picioare de vitel pane

Picioare de vitel pane

Ingrediente:

  • 3-4 picioare de vitel (1,500kg)
  • 2 L apa
  • 1 lingura de otet
  • o foaie de dafin
  • 1 patrunjel
  • sare
  • 2 linguri de untura
  • 1 lingura de faina
  • 2 oua
  • 2 linguri de pesmet

Mod de preparare:

Se curata picioarele de vitel, si se spala in mai multe ape. Se pun intr-o cratita cu apa rece, si se tin la foc pana incep sa fiarba. Se pun din nou la fiert intr-o cratita cu 2 litri de apa, o lingura de otet sau de lamaie, o frunza de dafin, un fir de patrunjel si sare. Se tin 2 ore sa fiarba continuu, dar in clocote mici. Se scurg  bine din apa in care au fiert, si se scot oasele si se taie in bucati potrivite. Se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in untura fierbinte.

Se servesc cu sos de rosii si cu legume.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Cotlete de vitel pane Ingrediente: 6 cotlete 1 lingura de faina 2 oua 2 linguri de pesmet 2 linguri de […]
  • Bors cu carne de vita Ingrediente: 500g carne de vita (cap de piept sau rasol); 500g oase; 2 cepe; 1 morcov; 1 […]
  • Friganele de mamaliga Ingrediente: 400g malai 1 1|4 l lapte indoit cu apa 3 linguri de branza 25 g unt […]
  • Uger pane Ingrediente: 500g uger 2L apa 1 ceapa 1 frunza de dafin 5 boabe de piper sare 1 lingura de […]
  • Gasca cu caise Ingrediente 1 kg carne de gasca 750 g caise uscate 2 linguri de zahar 1/2 lingurita de […]

Comentarii: Picioare de vitel pane

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player