Ingrediente:
- 3-4 picioare de vitel (1,500kg)
- 2 L apa
- 1 lingura de otet
- o foaie de dafin
- 1 patrunjel
- sare
- 2 linguri de untura
- 1 lingura de faina
- 2 oua
- 2 linguri de pesmet
Mod de preparare:
Se curata picioarele de vitel, si se spala in mai multe ape. Se pun intr-o cratita cu apa rece, si se tin la foc pana incep sa fiarba. Se pun din nou la fiert intr-o cratita cu 2 litri de apa, o lingura de otet sau de lamaie, o frunza de dafin, un fir de patrunjel si sare. Se tin 2 ore sa fiarba continuu, dar in clocote mici. Se scurg bine din apa in care au fiert, si se scot oasele si se taie in bucati potrivite. Se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in untura fierbinte.
Se servesc cu sos de rosii si cu legume.