Picromigdale - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Picromigdale

Picromigdale

Ingrediente:

  • 6 albuşuri;
  • 300 g zahăr;
  • 200 g nuci;
  • 30 g făină;
  • 10 picături de esenţă de migdale;
  • 1 pacheţel cu zahăr vanilat;
  • 20 g zahăr pudră;
  • marmeladă (cremă de cacao).

Mod de preparare:

Se dau nucile prin maşină, se amestecă cu zahărul, se adaugă albuşurile nebătute şi se încălzeşte compoziţia pe maşină. Se adaugă zahărul vanilat, esenţa de migdale şi faina.

Se îmbracă o formă în hartie şi cu ajutorul unui cornel se toarnă grămăjoare rotunde.

Se presară cu zahăr pudră, se coc la foc potrivit. Se udă hartia pe dos şi apoi se dezlipesc picromigdaleie. Se pot lipi cate două cu marmeladă sau cremă de cacao
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Chec cu stafide si migdale Ingrediente: 250g unt 250g zahar 250g faina 6 oua 150g stafide 50g migdale 1 lingura de unt […]
  • Tort de ciocolata cu migdale Ingrediente 100g migdale 100g zahar 75g ciocolata 125 g unt proaspat 4 oua [ad#ad-1] Mod […]
  • Budinca de mere Ingrediente 500g mere 6 oua 150g unt 150 g zahar vanilat 100g faina 2 linguri de rom 50 g […]
  • Tigle cu migdale Ingrediente: 100 g  zahăr pudră vanilat; 50 g făină; 50 g unt; 40 g migdale (samburi de […]
  • Pesmeti cu migdale Ingrediente: 1pahar cu unt topit; 1pahar cu zahăr pudră; 1 pahar cu făină; 1 pahar cu migdale […]

Comentarii: Picromigdale

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player