Ingrediente:
- 10 oua;
- 400 g nuci macinate(putin prajite);
- 500 g zahar;
Mod de preparare Blat:
Se bat albusurile tari,se toarna in ploaie zaharul,apoi nucile.Se coc doua balturi din acesta compozitie,se unge tava foarte bine cu ulei,se imbraca cu pergament pe pereti,se unge pergamentul cu ulei si se toarna jumatate din compozitie.Cealalta jumatate se da la rece si se coace rindul al doilea pe pergamrnt nou si uns.Focul sa fie moale iar ele sa devina usor cafenii la culoare.Se scot din cuptor cand sunt usor moi.Pergamentul se scoate imediat.
Mod de Preparare Crema:
Cele 10 galbenusuri se amesteca cu 250 g de zahar pudra,3 linguri cu faina(cu varf),4 prafuri de vanilie si 500 grame de lapte fiert si racit.Se pun la fiert pe tabla la foc mic,amestecand mereu.Cand se ingroasa ca o mamaliga,se da la rece.Intre timp se freaca souma 400 gramae de unt si treptat se toarna peste el crema de mai sus.
Se umplu blaturile,se dau la rece si a doua zi se taie dreptunghiuri ca napolitanele.