Piept de porc marinat si afumat( Kaiserfleisch) - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Preparate din carne » Piept de porc marinat si afumat( Kaiserfleisch)

Piept de porc marinat si afumat( Kaiserfleisch)

Ingrediente:

  • 3 litri de apă;
  • 500 g sare;
  • 5 g silitră;
  • 5 g zahăr;

Mod de prepare:

Pieptul se scoate cu costiţe în formă de fâşie lată de 8-10 cm, se scot costiţele, se freacă cu sarea, apoi se pune la sărare în acelaşi mod ca şi slănina. Peste 3-4 zile pieptul se scoate din vas, se scutură de restul de sare, se pune într-un vas curat şi se toarnă peste el baitul fierbinte. După 2-3 zile carnea din soluţie va fi întoarsa şi bine îndesata pentru ca soluţia s-o acopere. După 3-4 zile pieptul se scoate din vas, se agaţă de beţişoare şi lasă pentru o zi să se zvânte după care se pune pentru 2-3 zile la fum rece spre afumare.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Ciorba ardeleneasca din piept de porc Ingrediente: 800 g piept de porc; 60 g orez; 500 g zarzavat; 150 g smântână; 2 […]
  • Friganele de mamaliga Ingrediente: 400g malai 1 1|4 l lapte indoit cu apa 3 linguri de branza 25 g unt […]
  • Vitel cu ciuperci Ingrediente: 8 felii muschi de vitel; 8 felii sunca slaba; 8 felii de cascaval; 150g […]
  • Drob de miel Ingrediente: ficat de miel; plamin de miel; inima de miel; 1 ceapa; 2 linguri untura; 1-2 oua […]
  • Slanina cruda sarata Ingrediente: slănină crudă; sare; Mod de preparare: Se ia slănina crudă proaspăta cât mai […]

Comentarii: Piept de porc marinat si afumat( Kaiserfleisch)

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player