Piftie de porc - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Preparate din carne » Piftie de porc

Piftie de porc

Ingrediente:

  • Cap şi picioare de porc;
  • sare;
  • usturoi;
  • ceapă;

Mod de preparare:

Căpăţâna şi picioarele de porc se pârlesc, se spală bine, se opăresc şi se pun la fiert într-o oală cu apă rece în cantitate dublă faţă de carne.

După ce a dat în fiert, se curăţă de spumă, se potriveşte de sare şi se adăuga o ceapă şi o căpăţâna de usturoi tăiată în două. Se lasă să fiarbă încet până ce toată carnea se desprinde de pe oase. Se lasă să se răcească, se adună grăsimea de deasupra, se scot oasele şi se la alege carnea care se pune în farfurii adânci, iar deasupra se toarnă zeama, potrivită de sare şi usturoi.

Se lasă să se închege zeama.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Piftie din carne de porc Ingrediente: 1/2 capatina de porc; 1 ureche; 2 picioare; 3 bucati sorici; 1/2 kg carne […]
  • Mancare de pui cu masline Ingrediente: 1 pui mare; 2 linguri ulei; 4 felii de pâine; 4 roşii; 150 g ciuperci; 100 […]
  • Pui cu fasole verde Ingrediente: 1 pui mare; 1 kg fasole verde; 1 ceapă mica; 1 linguriţă făină; 1 linguriţă […]
  • Friganele de mamaliga Ingrediente: 400g malai 1 1|4 l lapte indoit cu apa 3 linguri de branza 25 g unt […]
  • Papricas de iepure Ingrediente: 1 iepure; 1 lingură untură; 3 cepe mari; 100 g slănină; 2 ceşti zeamă de carne; 1 […]

Comentarii: Piftie de porc

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player