Pilaf de dovlecei - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Pilaf de dovlecei

Pilaf de dovlecei

Ingrediente:

  • un kg dovlecei;
  • 100 g ceapă;
  • 350 g orez;
  • 100 g ulei;
  • 60 g unt;
  • o legătură mărar;
  • sare;

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii de coaja şi seminţe, se taie careuri şi se călesc în ulei. Ceapa se căleşte tot în ulei iar când s-a rumenit se adaugă orezul spălat şi bine scurs, călindu-se împreună 5-10 minute după care se stinge cu supă de oase sau apă fiartă, socotindu-se la o parte orez, 3 părţi lichid. Se adaugă dovleceii, mărar tocat, sare şi piper, se amestecă totul uşor şi se pune la cuptor la foc mic, pe o cărămidă şi  uşa cuptorului deschisă.

Pilaful este gata în 20 de minute.

Se serveşte cu unt cald deasupra sau cu caşcaval ras.

 



Va recomandam si urmatoarele retete

  • Pilaf de ciuperci Ingrediente: 400 g ciuperci; 1 pahar mic cu ulei; 150 g orez; 1 ceapa; sare; piper; 2-3 […]
  • Pilaf de praz Ingrediente: 5 fire de praz; 1 ceasca de orez; 1/2 pahar mare cu ulei; 1-2 linguri bulion; 1 […]
  • Pilaf de praz Ingrediente: 800 g praz; 150 g orez; 60 untură; 200 g roşii; sare; piper; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Pilaf de dovlecei Ingrediente: 4-5 dovlecei potrivit de mari; 1-2 linguri unt sau untura; 1 ceasca de orez; 1 pahar […]
  • Pilaf rosu cu hrean Ingrediente: 400 g orez; 400 g sfeclă roşie fiartă; 4 căţei de usturoi; 4 fire de ceapă verde; 4 […]

Comentarii: Pilaf de dovlecei

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player