Pilaf de praz - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Pilaf de praz

Pilaf de praz

Ingrediente:

  • 800 g praz;
  • 150 g orez;
  • 60 untură;
  • 200 g roşii;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Prazul curăţat se taie în mici rondele şi se căleşte în jumătate din untură. În restul de untură se trece orezul care trebuie numai încins fără să se prăjească, după care se stinge cu apă clocotită de 3 ori volumul orezului. Se adaugă prazul, roşiile tăiate în cuburi, sare şi piper. Se lasă să dea un clocot şi se pune la cuptor cu uşa deschisă unde se ţine până ce orezul s-a umflat bine şi a înghiţit toată zeama.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Pilaf de praz Ingrediente: 5 fire de praz; 1 ceasca de orez; 1/2 pahar mare cu ulei; 1-2 linguri bulion; 1 […]
  • Praz cu masline Ingrediente: 1,5 kg praz; 100 g măsline; 300 g ceapă; 100 ml ulei; 59 g […]
  • Pilaf de dovlecei Ingrediente: un kg dovlecei; 100 g ceapă; 350 g orez; 100 g ulei; 60 g unt; o legătură […]
  • Pilaf de dovlecei Ingrediente: 4-5 dovlecei potrivit de mari; 1-2 linguri unt sau untura; 1 ceasca de orez; 1 pahar […]
  • Pilaf de ciuperci Ingrediente: 400 g ciuperci; 1 pahar mic cu ulei; 150 g orez; 1 ceapa; sare; piper; 2-3 […]

Comentarii: Pilaf de praz

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player