Pilaf dobrogean - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Pilaf dobrogean

Pilaf dobrogean

Ingrediente:

  • 200 g orez;
  • 3 cesti cu apa;
  • 4 rosii;
  • 2 cepe;
  • 5 ardei grasi;
  • 1 legatura patrunjel verde;
  • 1 legatura de marar;
  • 1 morcov;
  • sare;
  • piper;
  • 4 linguri untdelemn;

Mod de preparare:

Se alege orezul, dupa care se spala. Se spala rosiile, se curata de pielite si se taie cubulete. Se spala ardeii si se taie felii mici. Se curata bine morcovul,  dupa care se da prin razatoare.

Se curata ceapa, dupa care se toaca bine. Se spala verdeata si se taie marunt. Intr-o cratita, se pun untdelemn si ceapa tocata si se amesteca pana se inmoaie ceapa impreuna cu morcovul si ardeii, fara sa se rumeneasca. Se pune apoi orezul si rosiile.

Se toarna apa fierbinte, se amesteca, se acopera si se lasa sa fiarba incet de tot, la foc mic.

Se adauga sare, si se serveste la cald cu salata de rosii.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Pilaf de Hribi Ingrediente 200g hribi(manatarci) 4 cepe 1 lingurita de faina 1 lingura de […]
  • Pilaf de dovlecei Ingrediente: un kg dovlecei; 100 g ceapă; 350 g orez; 100 g ulei; 60 g unt; o legătură […]
  • Pilaf de dovlecei Ingrediente: 4-5 dovlecei potrivit de mari; 1-2 linguri unt sau untura; 1 ceasca de orez; 1 pahar […]
  • Pilaf de ciuperci Ingrediente: 400 g ciuperci; 1 pahar mic cu ulei; 150 g orez; 1 ceapa; sare; piper; 2-3 […]
  • Pilaf de praz Ingrediente: 800 g praz; 150 g orez; 60 untură; 200 g roşii; sare; piper; [ad#ad-1] Mod de […]

Comentarii: Pilaf dobrogean

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player