Ingrediente:
- 200 g orez;
- 3 cesti cu apa;
- 4 rosii;
- 2 cepe;
- 5 ardei grasi;
- 1 legatura patrunjel verde;
- 1 legatura de marar;
- 1 morcov;
- sare;
- piper;
- 4 linguri untdelemn;
Mod de preparare:
Se alege orezul, dupa care se spala. Se spala rosiile, se curata de pielite si se taie cubulete. Se spala ardeii si se taie felii mici. Se curata bine morcovul, dupa care se da prin razatoare.
Se curata ceapa, dupa care se toaca bine. Se spala verdeata si se taie marunt. Intr-o cratita, se pun untdelemn si ceapa tocata si se amesteca pana se inmoaie ceapa impreuna cu morcovul si ardeii, fara sa se rumeneasca. Se pune apoi orezul si rosiile.
Se toarna apa fierbinte, se amesteca, se acopera si se lasa sa fiarba incet de tot, la foc mic.
Se adauga sare, si se serveste la cald cu salata de rosii.