Ingrediente:
- 400 g orez;
- 400 g sfeclă roşie fiartă;
- 4 căţei de usturoi;
- 4 fire de ceapă verde;
- 4 linguri mărar verde tocat;
- 4 linguri hrean proaspăt ras;
- 40 g nuci zdrobite;
- 40 g migdale zdrobite;
- 1,4 l supă de legume;
- 4 linguri ulei;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Într-un vas cu suprafaţa mare şi fundul gros se pune uleiul şi se căleşte 3 minute usturoiul şi ceapă, în prealabil tocate mărunt.
Se adaugă orezul ales, spălat şi se căleşte 1-2 minute împreună cu ceapa, amestecând continuu.
Se adaugă apoi , polonic cu polonic supa de legume călduţă, amestecând continuu, până se absoarbe toată şi orezul este fiert.
Acum se adaugă sfecla roşie, rasă de răzătoare cu ochiuri mici, hreanul,nucile şi migdalele zdrobite şi mărarul verde tocat. Preparatul se condimentează cu sare, piper şi se mai lasă pe foc domol 1-2 minute, apoi se serveşte.