Ingrediente:
- 200 g orez;
- 400 g spanac;
- 4 fire de ceapa verde;
- 2 fire de usturoi verde;
- 2 linguri marar verde tocat;
- 4 linguri ulei;
- 2 linguri zeama de lamaie;
- 1/2 lingurita nucsoara;
- pudra;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie inele.
Uleiul se pune intr-un vas, se adauga inelele de ceapa si usturoi si se calesesc usor, la foc mic, 1-2 minute.
Orezul se spala cu apa rece si se pune peste ceapa, calindu-se impreuna 2-3 mite, timp in care se amesteca mereu compozitia.
Spanacul se spala foaie cu foaie, se curata si se rupe cu mana, apoi se adauga peste orez, amestecand continuu. Compozitia se condimenteaza cu sare si piper.
Dupa ce s-a adauga tot spanacul, se toarna in vas o cana de apa calduta, se acopera si se fierbe compozitia 20-25 de minute, la foc mic. Daca este cazul, se mai poate adauga apa calda, asa incat pilaful sa ramana moale si cremos.
Dupa 20 de minute se adauga nucsoara, zeama de lamaie si mararul verde, se amesteca, se mai lasa 5 minute pe foc, apoi se serveste.