Piure de cartofi - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Piure de cartofi

Piure de cartofi

Ingrediente:

  • 1,2 kg cartofi;
  • 100 g lapte;
  • 50 g unt;
  • sare;

Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi de coajă, se taie pătrate şi se fierb în apa cu sare până se înmoaie. Se scurg şi se bat cu tel adăugându-se laptele fierbinte. Se scurg şi se bat cu un fel adăugându-se laptele fierbinte şi jumătate din unt, până se fac ca o spumă.

Restul de unt se pune deasupra când se serveşte.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Piure de praz Ingrediente: 800 g praz; 150 g orez; 60 g untură; 200 g roşii; sare; piper; [ad#ad-1] Mod […]
  • Piure de conopida Ingrediente O conopida mare 3 cartofi 2 linguri de unt 3 linguri de […]
  • Piure de Castane Ingrediente: 40 de castane; 300 g zahăr; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se crestează coajă la […]
  • Crema de legume Ingrediente: cartofi; 1,5 kg cartofi; 200 g ceapă; 60 g faină; 100 g unt; 3 ouă; 200 g […]
  • Urzici batute cu mujdei si mamaliguta Ingrediente: 1 kg urzici tinere si proaspete; 2 linguri ulei; 1 lingura faina; sare; mujdei de […]

Comentarii: Piure de cartofi

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player