Piure de Castane - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Piure de Castane

Piure de Castane

Ingrediente:

  • 40 de castane;
  • 300 g zahăr;

Mod de preparare:

Se crestează coajă la castane şi se pun la fiert în apă rece. După 15 minute de fierbere se dau deoparte, se scot una câte una şi se curăţă cât sunt foarte fierbinţi, pentru a li se putea îndepărta uşor pieliţa. Se fierb apoi în apă cât să le cuprindă, se scurg bine, se toacă calde prin maşină de tocat şi apoi se trec prin sită. Se face un sirop care se amestecă cu piureul de castane şi se fierb împreună pe foc mic până se îngroaşă.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Piure de praz Ingrediente: 800 g praz; 150 g orez; 60 g untură; 200 g roşii; sare; piper; [ad#ad-1] Mod […]
  • Piure de conopida Ingrediente O conopida mare 3 cartofi 2 linguri de unt 3 linguri de […]
  • Piure de cartofi Ingrediente: 1,2 kg cartofi; 100 g lapte; 50 g unt; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Crema de Castane II   Ingrediente: 40 de castane; 300 g zahăr; 1/2 pahar cu apă; 2 linguri de rom; 3 foi de […]
  • Boules de neige Ingrediente: 3 ouă; 1/2 l lapte; o lingură de cafea tare; 5 linguri de zahăr pudră; praf de […]

Comentarii: Piure de Castane

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player