Piure de praz - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Piure de praz

Piure de praz

Ingrediente:

  • 800 g praz;
  • 150 g orez;
  • 60 g untură;
  • 200 g roşii;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Spanacul se curăţă, se spală în multe ape şi se pune la fiert 10-15 minute în apa clocotită cu sare. Se strecoară, se trece prin apă rece şi se dă prin maşină de tocat.

Untura se încălzeşte, se adăugat făină, se lasă până începe să se coloreze puţin şi se pune spanacul dat prin maşină, se amestecă şi se toarnă laptele fierbinte. Se potriveşte de sare, piper, se adăugat usturoiul pisat şi împreună se lasă să dea în fiert. 

La servit se stropeşte cu unt fiert.

Se serveşte ca garnitură la ochiuri, la frigănele şi la fripturi.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Piure de cartofi Ingrediente: 1,2 kg cartofi; 100 g lapte; 50 g unt; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Piure de Castane Ingrediente: 40 de castane; 300 g zahăr; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se crestează coajă la […]
  • Piure de conopida Ingrediente O conopida mare 3 cartofi 2 linguri de unt 3 linguri de […]
  • Gogosele de cartofi Ingrediente: 800 g cartofi; 150 g făină; 3 ouă; 100 g caşcaval; 200 g ulei pentru […]
  • Chiftele de varza dulce Ingrediente: 1,5 kg varză; 150 g franzelă; 2 ouă; 100 g făină; 100 g ceapă; 150 g […]

Comentarii: Piure de praz

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player