Ingrediente:
- 250 g de margarina;
- 250 ml de apa;
- 1 lingura de ulei;
- faina cat cuprinde;
- sare;
- 1 kg de mere sau branza de vaci;
- zahar pudra;
Mod de preparare:
Se amestecă margarina cu 2 linguri de făină pană devine o pastă, care se împarte în trei.
Separat, se face o cocă dintr-o grămăjoară de făină, apa, uleiul şi un praf de sare. Se adaugă făina pană rezultă un aluat tare ca pentru tăiţei, care se întinde pe planşetă şi se unge cu o parte din pasta împărţită in trei. Se împătureşte şi se dă la rece 10 minute. Operaţia se repetă încă de două ori cu restul de pastă.
Se lasă iar la rece 10 minute, apoi se întind 2 foi, care se umplu cu mere rase, cu marmeladă sau brînză de vaci.
Se coace la foc potrivit şi se pudrează caldă.