Placinta “Ana” - RETETE CULINARE

Retete culinare » Pizza si aluaturi, Placinte » Placinta “Ana”

Placinta “Ana”

Ingrediente:

  • 250 g de margarina;
  • 250 ml de apa;
  • 1 lingura de ulei;
  • faina cat cuprinde;
  • sare;
  • 1 kg de mere sau branza de vaci;
  • zahar pudra;

Mod de preparare:

Se amestecă margarina cu 2 linguri de făină pană devine o pastă, care se împarte în trei.

Separat, se face o cocă dintr-o grămăjoară de făină, apa, uleiul şi un praf de sare. Se adaugă făina pană rezultă un aluat tare ca pentru tăiţei, care se întinde pe planşetă şi se unge cu o parte din pasta împărţită in trei. Se împătureşte şi se dă la rece 10 minute. Operaţia se repetă încă de două ori cu restul de pastă.

Se lasă iar la rece 10 minute, apoi se întind 2 foi, care se  umplu  cu mere  rase,  cu marmeladă sau brînză  de  vaci.

Se coace la foc potrivit şi se pudrează caldă.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Placinta cu iaurt Ingrediente: ½ de kg de foi de placinte din comert; 1 ½ borcan mic de iaurt; 3 […]
  • Placinta Pompi Ingrediente pentru Aluat: un ou; un pahar cu zahar; 1/2 pahar cu lapte caldut; un plin praf […]
  • Placinta cu Mere II   Ingrediente:  2 kg mere; 5 oua unt; 1/2 l lapte; 50 g drojdie de bere; 20 g […]
  • Prajitura cu Branza de vaca Ingrediente Aluat : 300 g faina; un ou; 3 linguri cu lapte; 2 linguri cu zahar; un varf de cutit […]
  • Placinta cu branza Ingrediente: 8 linguri cu faina; 2 galbenusuri; unt; putina apa calda; ½ kg de branza de […]

Comentarii: Placinta “Ana”

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player