Placinta cu branza - RETETE CULINARE

Retete culinare » Pizza si aluaturi, Placinte » Placinta cu branza

Placinta cu branza

Ingrediente:

  • 8 linguri cu faina;
  • 2 galbenusuri;
  • unt;
  • putina apa calda;
  • ½ kg de branza de vaci sau telemea;
  • sare;

Mod de preparare:

Se face un aluat din făină, gălbenuşuri, unt, sare şi apă caldă. Se frămantă pană face băşici, se lasă să se odihnească, se formează un sul care se împarte în 9 bucăţi; fiecare bucată se întinde cu sucitorul – de mărimea unei farfurii – şi se unge cu unt topit.

Se pun la rece una peste alta. Se iau apoi pe rand, se întind bine, se taie în pătrate mici, care se umplu cu brînză de vaci îndulcită sau cu telemea. Se acoperă cu alt pătrat şi se lipesc marginile, se ung deasupra cu unt şi se coc.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Placinta cu mere Ingrediente: 600 g de faina; 8 linguri cu apa; 1 ½ pachet de margarina; sare; 1 kg de […]
  • Prajitura cu Branza de vaca Ingrediente Aluat : 300 g faina; un ou; 3 linguri cu lapte; 2 linguri cu zahar; un varf de cutit […]
  • Placinta cu iaurt Ingrediente: ½ de kg de foi de placinte din comert; 1 ½ borcan mic de iaurt; 3 […]
  • Placinta “Ana” Ingrediente: 250 g de margarina; 250 ml de apa; 1 lingura de ulei; faina cat cuprinde; sare; 1 […]
  • Placinta cu branza de vaci Ingrediente: 250 g de margarina; 400 g de faina; 1 ceasca de apa; ½ kg de branza de […]

Comentarii: Placinta cu branza

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player