Ingrediente:
- 250 g făină;
- 1 lingură ulei;
- ½ ceaşcă apă caldă;
- 1/2 linguriţă sare;
Mod de preparare:
Se face o foaie de plăcintă. Se aşază într-o formă sau chiar într-o cratiţă bine unsă cu unt, 4 – 5 rânduri de foi stropite între ele cu unt, lăsând marginile să iasă afară din cratiţă, pentru a putea fi întoarse apoi peste macaroane.
În lipsă de timp, foile pot fi cumpărate de la o plăcintărie. Se fierb macaroanele, se scurg şi se amestecă cu unt, brânză, ouă bătute separat, sare şi puţină şuncă slabă, tăiată mărunt (facultativ).
Se toarnă compoziţia în cratiţa îmbrăcată cu foile de plăcintă, se întorc marginile deasupra, astfel încât macaroanele să fie bine învelite. Se unge deasupra cu unt.
Se dă la cuptor.
Se răstoarnă şi se serveşte cu sos de roşii sau cu alt sos, după gust.
[…] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Placinta cu macaroane http://www.la-cratita.ro/placinta-cu-macaroane/ […]
Suna cam ciudat, dar ce este ciudat merita incercat 😛