Popagaci cu jumari - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Pizza si aluaturi » Popagaci cu jumari

Popagaci cu jumari

Ingrediente:

  • 500 g faină;
  • 300 g jumări
  • 2 ouă;
  • 30 g drojdie
  • 150 ml lapte;
  • piper;
  • sare;

Mod de preparare:

Se cerne faină pe planşetă iar în mijloc se toarnă laptele în care s-a muiat drojdia. Se adaugă ouă, piper, sare, jumări de porc date prin maşina, se frământă totul bine şi se lasă să se odihnească la loc, acoperit cu un servet.

După ce coca s-a ridicat, se întinde o foaie, se împătureşte în patru şi se lasă să se odihnească 10-15 minute pe planşetă. Se repetă această operaţie  de 3 ori, după care se întinde o foaie groasă de 1/2 cm şi cu un pahar se taie rondele crestate deasupra cu un cuţit. Se aşează pe o tavă unsă şi se mai lasă la cald să se ridice, după care se unge cu ou bătut şi se coace la foc potrivit.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Pasca cu smantana Ingrediente: 400 g aluat de cozonac (pentru o pasca mijlocie); unt pentru uns tava; Umplutura: […]
  • Pasca cu branza de vaci Ingrediente: 400 g aluat de cozonac; Umplutura: 500 g branza de vaci; 3 oua; 100 g […]
  • Saratele cu chimen Ingrediente: 250 g făină; 100 g unt; 2 ouă; 1 lingură lapte; 1 lingură […]
  • Mere in Aluat Ingrediente: 300 g faina; 150 g margarina; 75 g zahar; sare; un ou; zahar vanilat; 4-6 mere […]
  • Gogosi cu scortisoara Ingrediente: 500 g de faina; 250 ml de lapte; 50 g de zahar; 100 g de unt; sare; 2 oua; 30 g […]

Comentarii: Popagaci cu jumari

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player