Ingrediente:
- 500 g faină;
- 300 g jumări
- 2 ouă;
- 30 g drojdie
- 150 ml lapte;
- piper;
- sare;
Mod de preparare:
Se cerne faină pe planşetă iar în mijloc se toarnă laptele în care s-a muiat drojdia. Se adaugă ouă, piper, sare, jumări de porc date prin maşina, se frământă totul bine şi se lasă să se odihnească la loc, acoperit cu un servet.
După ce coca s-a ridicat, se întinde o foaie, se împătureşte în patru şi se lasă să se odihnească 10-15 minute pe planşetă. Se repetă această operaţie de 3 ori, după care se întinde o foaie groasă de 1/2 cm şi cu un pahar se taie rondele crestate deasupra cu un cuţit. Se aşează pe o tavă unsă şi se mai lasă la cald să se ridice, după care se unge cu ou bătut şi se coace la foc potrivit.