Potarnichi la frigare - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Preparate din carne » Potarnichi la frigare

Potarnichi la frigare

 Ingrediente:

  • 3 potârnichi; 
  • frunze de viţă;
  • 200 g slănină;
  • 6 felii de pâine;
  • 1 lingură unt;
  • sare;

Mod de preparare:

Înainte de a fi jumulite, potârnichile trebuie ţinute 24 de ore, după ce au fost împuşcate, dar nu mai mult, într-un loc răcoros şi bine ventilat. Când timpul este foarte răcoros, pot fi ţinute şi două zile. Se curăţă de pene în ultimul moment, se scot şi intestinele.

Se trec prin flacără de spirt, se şterg cu o cârpă uscată. Se îndepărtează capul şi labele.

Ficatul se curăţă şi se pune la loc, după ce i s-a dat un praf de sare. Se învelesc cu frunze de viţă bine unse cu unt şi apoi în felii subţiri de slănină. Se leagă cu aţă.

Se pun pe frigare la foc bun şi se învârtesc. Se frig în circa 20 de minute, cu grijă să nu se usuce.

Când este gata, se scot slănina şi frunza de viţă, se sărează şi se servesc cu slănină, pe felii de pâine prăjită.

Se socoteşte o potârniche pentru două persoane.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sitari la frigare  Ingrediente: 6 sitari; 200 g slănină; 1 lingură unt; 6 felii de […]
  • Pulpa de vitel cu pasta Ingrediente: pulpă de viţel; sare; pastă de […]
  • Pui cu fasole verde Ingrediente: 1 pui mare; 1 kg fasole verde; 1 ceapă mica; 1 linguriţă făină; 1 linguriţă […]
  • Friganele de mamaliga Ingrediente: 400g malai 1 1|4 l lapte indoit cu apa 3 linguri de branza 25 g unt […]
  • Slanina cruda sarata Ingrediente: slănină crudă; sare; Mod de preparare: Se ia slănina crudă proaspăta cât mai […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Potarnichi la frigare http://www.la-cratita.ro/potarnichi-la-frigare/ […]

Comentarii: Potarnichi la frigare

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player