Prajitura “Alb si Negru” - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Prajitura “Alb si Negru”

Prajitura “Alb si Negru”

Ingrediente Blaturi:

I.

  •  200 g unt,;
  • 450 g faina;
  • un ou;
  • 5 linguri cu cacao;

II.

  • 5 oua;
  • 5 linguri cu faina;
  • un praf vanilie;
  • 6 linguri cu zahar;
  • o lamaie;
  • 100 g unt;

Igrediente Crema:

  • un litru de lapte;
  • 4 linguri cu faina;
  • un praf de vanilie;
  • 6 linguri cu zahar;
  • o lamaie;
  • 100 g unt;

Mod de preparare :

Pentru blatul I se amesteca toate ingredientele, se framanta bine, se intinde o foaie si se coace pe tava unsa. Cand se raceste se taie in doua pe lung.

Pentru blatul II se bat ouale cu apa si zaharul, se  adauga faina si se coace in tava unsa. Se taie in doua la fel ca primul blat.

Pentru crema, se freaca faina cu laptele apoi se fierbe pe foc mic, se adauga vanilia, zaharul si coaja rasa de lamaie.Cand s-a racit, se adauga untul si zeama de lamaie.

Se ung  blaturile cu aceasta crema si se pudreaza pe deasupra.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Prajitura “Alb si Negru”

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player