Ingrediente:
- 150 g unt;
- 150 g zahăr;
- 4 ouă;
- 2 linguri cu cacao;
- 1/2 pahar cu lapte;
- 1 praf de copt;
- 200 g făină;
- 350 g zahăr pudră;
- gem de caise.
Mod de preparare:
Se freacă untul cu zahărul, apoi cele 4 gălbenuşuri, cacao, laptele, bicarbonatul dizolvat şi făina.
Se unge tava cu unt şi făină.
Se toarnă compoziţia în tavă şi se întinde uniform. După ce s-a copt se unge cu gem de caise.
Din albuşuri se face bezeaua: se bat spumă, apoi se adaugă cate puţin 350 g zahăr pudră. După ce este gata se da la foc mic pană se întăreşte ca o cremă.
Se toarnă bezeaua peste blat şi se pune la cuptor. Se ţine pană prinde o crustă.
Dacă coca este tare, se mai adaugă lapte.