Prajitura cu bezea - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Prajituri » Prajitura cu bezea

Prajitura cu bezea

Ingrediente:

  • 150 g unt;
  • 150 g zahăr;
  • 4 ouă;
  • 2 linguri cu cacao;
  • 1/2 pahar cu lapte;
  • 1 praf de copt;
  • 200 g făină;
  • 350 g zahăr pudră;
  • gem de caise.

Mod de preparare:

Se freacă untul cu zahărul, apoi cele 4 gălbenuşuri, cacao, laptele, bicarbonatul dizolvat şi făina.

Se unge tava cu unt şi făină.

Se toarnă compoziţia în tavă şi se întinde uniform. După ce s-a copt se unge cu gem de caise.

Din albuşuri se face bezeaua: se bat spumă, apoi se adaugă cate puţin 350 g zahăr pudră. După ce este gata se da la foc mic pană se întăreşte ca o cremă.

Se toarnă bezeaua peste blat şi se pune la cuptor. Se ţine pană prinde o crustă.

Dacă coca este tare, se mai adaugă lapte.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Prajitura cu crema si bezea Ingrediente: 500 g făină; 200 g zahăr; 4 gălbenuşuri; 1 linguriţă de amoniac sau bicarbonat; 150 […]
  • Prajitura “negresa” Ingrediente: 1/2 kg zahăr tos; 1 pachet cu unt; 2 linguri de cacao; 1/2 cană cu lapte; 4 […]
  • Bezele de ciocolata Ingrediente: 2 albusuri; 3 sferturi de pahar de zahar; vanilie; 100 g ciocolata rasa; 120 g […]
  • Prajitura cu lamaie Ingrediente: Blatul: 1 ou; 80 g margarina; 3 linguri cu zahăr; 1 linguriţă cu amoniac; 8 […]
  • Prajitura “Mariuta” Ingrediente: 20 linguri de făină; 6 linguri de zahăr pudră; 100 g unt sau margarina; 3 […]

Comentarii: Prajitura cu bezea

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player