Ingrediente Aluat :
- 300 g faina;
- un ou;
- 3 linguri cu lapte;
- 2 linguri cu zahar;
- un varf de cutit cu bicarbonat;
- 100 g unt sau margarina;
- sare;
- coaja de lamaie;
Ingrediente Umplutura:
- 1/2 kg branza de vaca;
- 3 oua ;
- 1/2 lapte;
- o cescuta cu gris;
- 4 linguri cu zahar;
- 50 g stafide;
- Mod de preparare:
Se prepara aluatul din ingredinetele indicate,se framinta bine si se intind doua foi.
Pentru umplutura se fierbe laptele si se toarna grisul in ouala din care trebuie sa rezulte o compozitie groasa.
Cand s-a racit,se amesteca cu branza,zaharul,ouale batute separat si stafidele spalate.
Se pune o foaie de aluat pe tava putin unsa,se intinde peste ea umpluntura si se acopera cu cea de-a doua foaie.
Se coace la foc potrivit si se pudraza cu zahar cand este fierbinte.