Prajitura cu caise - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Prajituri » Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Ingrediente:

  • 200 g unt sau margarina;
  • 6 linguri cu zahăr pudră;
  • 1 ou întreg;
  • 1 gălbenuş;
  • făină cat cuprinde;
  • 1 kg caise;
  • ½ pachet de praf de copt.

Mod de preparare:

Se freacă grăsimea cu zahărul, apoi oul şi gălbenuşul, iar făina cu praful de copt se încorporează pană devine o cocă potrivită.

Se împarte în două, iar din prima se întinde o foaie care se aşază pe fundul tăvii unse, se pun caisele tăiate în felii, presărate cu puţin zahăr.

Se pun şi caţiva samburi.

Din restul de cocă se formează un grilaj pe deasupra caiselor.

Se coace la foc potrivit şi se pudrează caldă.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Prajitura cu mere Ingrediente: 300 g făină; 200 g margarina; 100 g zahăr; 1 ou; 1 lingură cu smantană; […]
  • Prajitura cu lamaie Ingrediente: Blatul: 1 ou; 80 g margarina; 3 linguri cu zahăr; 1 linguriţă cu amoniac; 8 […]
  • Prajitura “Maia”   Ingrediente: 6 oua; o ceasca de ulei; 6 linguri de zahar pudra; o ceasca de lapte; praf […]
  • Prajitura cu lamaie II Ingrediente Blat: un ou, 80 g margarina; 3 linguri cu […]
  • Prajitura “negresa” Ingrediente: 1/2 kg zahăr tos; 1 pachet cu unt; 2 linguri de cacao; 1/2 cană cu lapte; 4 […]

Comentarii: Prajitura cu caise

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player