Ingrediente:
- 500 g făină;
- 200 g zahăr;
- 4 gălbenuşuri;
- 1 linguriţă de amoniac sau bicarbonat;
- 150 g margarina;
- coajă de lămaie;
- lapte sau 2 linguri de smantană.
Mod de preparare:
Se amestecă totul, se împarte în trei şi se coc 3 foi pe dosul tăvii, una din ele se rupe în bucăţele mici şi se amestecă cu o cană cu lapte rece pană devine o pastă. Se adaugă 2 linguri de cacao, 2 linguri de marmeladă de caise şi 200 g unt frecat.
Se pune crema între cele 2 foi.
4 albuşuri se bat cu 200 g zahăr şi zeama de la o lămaie pe baie de apă. Cu aceasta se unge pe deasupra şi se rade ciocolată.
[…] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Prajitura cu crema si bezea http://www.la-cratita.ro/prajitura-cu-crema-si-bezea/ […]