Prajitura cu gem de caise - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Prajituri » Prajitura cu gem de caise

Prajitura cu gem de caise

Ingrediente:

  • 200 g margarina;
  • 200 g zahăr;
  • 200 g smantană;
  • 2 oua;
  • 1 linguriţă cu bicarbonat;
  • coajă de lămaie;
  • vanilie;
  • 400 g gem de caise;
  • făină cat cuprinde pentru a rezulta o coca tare;
  • zahăr pudră.

Mod de preparare:

Se topeşte margarina şi se amestecă cu zahărul, smantană, ouăle, bicarbonatul, coaja de lămîie, vanilia şi făina.

Se frămantă totul foarte bine şi o treime din cocă se pune Ia frigider.

Restul de cocă se întinde într-o tavă unsă, peste ea se întinde gemul, apoi coca din frigider.

Se coace la foc potrivit, se taie caldă şi se pudrează cu zahăr.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Prajitura cu gem si nuca Ingrediente: Blatul: 250 g unt; 150 g zahăr; 500 g făină; 1 praf copt; 2 […]
  • Prajitura cu nuci Ingrediente: 1 pahar cu ulei; 1 pahar cu zahăr pudră; 5 ouă; 1 praf de vanilie; un varf de cuţit […]
  • Prajitura cu lamaie II Ingrediente Blat: un ou, 80 g margarina; 3 linguri cu […]
  • Prajitura cu fructe de sezon Ingrediente: 300 g făină; 250 g zahăr pudră; 120 g unt sau margarina; 150 g smantană; coaja şi […]
  • Prajitura fara grasime Ingrediente: 4 ouă; 6 linguri cu apă; 200 g zahăr pudră; 200 g făină; ½ pachet de praf de […]

Comentarii: Prajitura cu gem de caise

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player