Prajitura cu gem si nuca - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Prajituri » Prajitura cu gem si nuca

Prajitura cu gem si nuca

Ingrediente:

Blatul:

  • 250 g unt;
  • 150 g zahăr;
  • 500 g făină;
  • 1 praf copt;
  • 2 gălbenuşuri.

Crema:

  • 400 g nuci;
  • 6 ouă;
  • 300 g zahăr pudră;
  • 1 boreal cu gem acrişor.

Mod de preparare:

Se freacă untul cu  cele  150  g zahăr, se adaugă făina, praful de copt şi gălbenuşurile.

Separat se amestecă nucile date prin maşină cu 6 gălbenuşuri, cu zahărul pudră şi cele 8  albuşuri rămase, care se bat spumă.

Se întinde coca, se aşază pe tava unsă de aragaz, se unge cu gem de caise sau vişine, apoi se toarnă compozitia de nucă.

Se coace la foc potrivit.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Prajitura cu gem de caise Ingrediente: 200 g margarina; 200 g zahăr; 200 g smantană; 2 oua; 1 linguriţă cu […]
  • Prajitura cu rahat Ingrediente: 10 linguri cu ulei; 10 linguri cu zahăr; 10 linguri cu suc de roşii; făină cat […]
  • Prajitura “negresa” Ingrediente: 1/2 kg zahăr tos; 1 pachet cu unt; 2 linguri de cacao; 1/2 cană cu lapte; 4 […]
  • Prajitura fara grasime Ingrediente: 4 ouă; 6 linguri cu apă; 200 g zahăr pudră; 200 g făină; ½ pachet de praf de […]
  • Prajitura “Mariuta” Ingrediente: 20 linguri de făină; 6 linguri de zahăr pudră; 100 g unt sau margarina; 3 […]

Comentarii: Prajitura cu gem si nuca

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player