Ingrediente
- 250 g iaurt;
- 2 oua;
- 150 g zahar;
- 100 ml ulei;
- jumatate de lingurita amoniac;
- jumatate de lamaie;
- 400 g faina;
- 2 linguri nuci tocate;
- 50 g stafide;
- 2 linguri zahar pudra;
- arome, sare;
Mod de preparare
Se rade coaja de lamaie. Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza iaurtul cu zaharul pana se dizolva, se adauga galbenusurile, coaja rasa de lamaie, apoi treptat faina cernuta, amoniacul stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie si uleiul. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie si se adauga in compozitie. Se unge tava si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia, iar deasupra se presara nucile si stafidele. Se coace 35 de minute la foc mijlociu, iar dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar.