Ingrediente:
Blatul:
- 1 ou;
- 80 g margarina;
- 3 linguri cu zahăr;
- 1 linguriţă cu amoniac;
- 8 linguri cu lapte;
- sare;
- făină cat cuprinde.
Crema:
- 1/2 l lapte;
- 250 g zahăr pudră;
- 3 linguri pline de făină;
- zeama de la 1 lămaie;
- 170 g unt;
- zahăr pudra
Mod de preparare:
Se pune pe foc mic laptele amestecat cu zahărul, făina si o bucăţică de coajă de lămaie.
Se amestecă întruna pană devine ca o ciulama tare. Se dă la rece, apoi se amesteca bine cu untul frecat spumă şi se toarnă cate puţin din zeama de lămaie.
Cu această cremă se ung foile, care se prepară astfel: se freacă oul cu zahărul, se adaugă margarina, apoi laptele şi făina cat cuprinde pentru a rezulta o cocă potrivită. Se împarte în trei părţi egale, se întind foile şi se coc în tava aragazului timp de 10 minute.
Prăjitura se pudrează bine.