Ingrediente:
- 400 gr făină;
- 1 plic praf de copt;
- 200 gr margarina;
- 200 gr zahăr;
- 3 plicuri zahăr vanilat;
- 1 ou;
- 1 kg mere;
- 75gr stafide;
- 100 gr migdale;
- 100 gr zahăr;
- 1 linguriţa scorţişoară;
- 1 ou bătut pentru uns;
Mod de preparare:
Făina, impreuna cu praful de copt, cu margarina, cu zahărul, cu zahărul vanilat şi cu oul se amestecă şi se face coca.
Pe o treime din aluat se pun forme, iar cu cealaltă treime se va acoperi partea tăiată în forme.
Merele se decojesc, se taie în bucăţi şi se fierb în 1/8 litri apă.
Merele se vor amesteca apoi cu stafidele impreuna cu 100 gr zahăr, cu un plic de zahăr vanilat si 50 gr migdale şi se vor pune pe aluat.
Cu ultima treime de aluat se acoperă merele, după care se unge aluatul cu oul bătut, în cele din urmă se amestecă 2 linguri mari de zahăr cu zahăr vanilat şi se întinde peste prăjitură.
Se lasă la copt in jur de 70 minute la o tempetatură osciland undeva in jurul valorii de 200 de grade Celsius.