Ingrediente:
- 1 pahar cu ulei;
- 1 pahar cu zahăr pudră;
- 5 ouă;
- 1 praf de vanilie;
- un varf de cuţit de bicarbonat stins în oţet;
- 3 pahare cu nuci pisate;
- 4 linguri de zahăr pudră;
- făină cat cuprinde.
Mod de preparare:
Se amestecă uleiul cu un pahar de zahăr, un ou şi praful de vanilie.
Se frămanta totul cu făină cat cuprinde, în care se pune un varf de cuţit de bicarbonat stins cu oţet.
Se întinde o foaie groasă de 3-4 cm, care se aşează într-o tavă unsă şi îmbrăcată cu pergament. Se presară peste ea un strat de nuci măcinate şi fierte în lapte îndulcit.
Cand foaia este coaptă pe jumătate, se scoate din cuptor şi se pune deasupra un amestec compus din 4 gălbenuşuri frecate cu 4 linguri de zahăr pudră, cu cele 4 albuşuri spuma şi 1 pahar de nuci pisate.
Se dă din nou la cuptor.
[…] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Prajitura cu nuci http://www.la-cratita.ro/prajitura-cu-nuci-2/ […]