Ingrediente:
- 500 gr făină;
- 2 linguri lapte;
- 4 gălbenuşuri;
- 250 g drojdie;
- 150gr untură;
- 4 linguri smântână;
- sare;
- 250 g nucă;
- rahat;
Mod de preparare:
Se adauga 250 gr drojdie, 150gr untură, 4 linguri smântână, sare, 250 gr nucă si rahat .
Se frământă şi se împarte în 4 părţi egale.
Prima foaie se aşează în tavă, se unge cu dulceaţă acrişoară(măcieşe), apoi se aşează a doua foaie care se unge cu următoarea cremă: 250gr nuci, 200gr zahăr tos şi spumă de la 4 albuşuri; se aşează compoziţia pe foaie, se aşează o altă foaie care se umple cu felii de rahat tăiat subţire, colorat diferit.
A patra foaie se pune deasupra şi se lasă să creasca circa o oră. Dacă nuca nu e disponibila, se ung 2 foi cu marmeladă iar in mijloc se pune rahat. Apoi, se da la copt pana primeste o culoare placuta.