Prajitura cu rahat - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Prajituri » Prajitura cu rahat

Prajitura cu rahat

Ingrediente:

  • 500 gr făină;
  • 2 linguri lapte;
  • 4 gălbenuşuri;
  • 250 g drojdie;
  • 150gr untură;
  • 4 linguri smântână;
  • sare;
  • 250 g nucă;
  • rahat;

Mod de preparare:

Se adauga 250 gr drojdie, 150gr untură, 4 linguri smântână, sare, 250 gr nucă si rahat .

Se frământă şi se împarte în 4 părţi egale.

Prima foaie se aşează în tavă, se unge cu dulceaţă acrişoară(măcieşe), apoi se aşează a doua foaie care se unge cu următoarea cremă: 250gr nuci, 200gr zahăr tos şi spumă de la 4 albuşuri; se aşează compoziţia pe foaie, se aşează o altă foaie care se  umple cu felii de rahat tăiat subţire, colorat diferit.

A patra foaie se pune deasupra şi se lasă să creasca circa o oră. Dacă nuca nu e disponibila, se ung 2 foi cu marmeladă iar in mijloc se pune rahat. Apoi, se da la copt pana primeste o culoare placuta.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Prajitura cu rahat Ingrediente: 10 linguri cu ulei; 10 linguri cu zahăr; 10 linguri cu suc de roşii; făină cat […]
  • Prajitura “casnica” cu rahat Ingrediente: 1 pachet de foi „Casnica"; 150 g unt; 1 lămaie; 500 g rahat; puţin lapte […]
  • Prajitura “negresa” Ingrediente: 1/2 kg zahăr tos; 1 pachet cu unt; 2 linguri de cacao; 1/2 cană cu lapte; 4 […]
  • Prajitura cu bezea Ingrediente: 150 g unt; 150 g zahăr; 4 ouă; 2 linguri cu cacao; 1/2 pahar cu lapte; 1 praf de […]
  • Bezele de ciocolata Ingrediente: 2 albusuri; 3 sferturi de pahar de zahar; vanilie; 100 g ciocolata rasa; 120 g […]

Comentarii: Prajitura cu rahat

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player