Ingrediente:
- 5 ouă;
- 150 g zahăr;
- 1/2 linguriţă bicarbonat;
- 100 g pesmet;
- 1/2 kg vişine;
- unt pentru uns forma;
Mod de preparare:
Se spală şi se scot sâmburii la 1/2 kg vişine. Se pun în sita de macaroane şi se lasă să se scurgă de zeamă. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce cresc ca o spumă. Se pune bicarbonatul, cele cinci albuşuri bătute spumă, pesmetul fin cernut şi la urmă vişinile.
Se pregăteşte din vreme o formă unsă cu unt şi presărată cu făină. Se toarnă compoziţia şi se coace la foc mic. După ce s-a mai răcorit, se taie şi se scoate din formă. În loc de 100 g de pesmet se pot întrebuinţa 50 g pesmet şi 50 g făină, sau 25 g pesmet, 50 g nuci pisate şi 25 g făină.
[…] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Prajitura cu visine -reteta simpla http://www.la-cratita.ro/prajitura-cu-visine-reteta-simpla/ […]