Ingrediente:
- 150 g fulgi de ovăz;
- un kg de mere;
- 100 g margarină;
- o lingură de migdale prăjite şi zdrobite;
- o lingură de seminţe de susan;
- o lingură de scorţişoară;
- o lingură coajă rasă de portocale;
- 2 linguri de miere;
- 2 linguri zahăr brun;
Mod de preparare:
Fulgii de ovăz, migdale prăjite, susanul şi scorţişoară se amestecă într-un hol.
Margarina şi mierea se topesc, pe foc domol apoi se toarnă peste fulgii de ovăz. Competiţia se amestecă.
Merele se spală, se curăţă de coajă, se elimină casa seminţelor şi se taie în cuburi, apoi se pun într-un vas împreună cu zahărul, coaja şi zeama de portocală. Se pun pe foc şi se lasă 15-20 de minute până când se înmoaie.
Se unge o tavă cu margarină rămasă, se răstoarnă merele şi se presară deasupra competiţia cu ovăz. Tava se pune în cuptor pentru 40-45 minute, la foc mediu, până când suprafaţa devine aurie şi crocantă.
Preparatul se poate servi atât cald,cât şi rece.
Cred ca iese super buna dat fiind ingredientele. Ar cam trebui sa renuntam la toate chestiile artificiale pentru a ne mentine mai buna sanatatea.