Prajitura din fulgi de ovaz cu mere - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Prajitura din fulgi de ovaz cu mere

Prajitura din fulgi de ovaz cu mere

Ingrediente:

  • 150 g fulgi de ovăz;
  • un kg de mere;
  • 100 g margarină;
  • o lingură de migdale prăjite şi zdrobite;
  • o lingură de seminţe de susan;
  • o lingură de scorţişoară;
  • o lingură coajă rasă de portocale;
  • 2 linguri de miere;
  • 2 linguri zahăr brun;

Mod de preparare:

Fulgii de ovăz, migdale prăjite, susanul şi scorţişoară se amestecă într-un hol.

Margarina şi mierea se topesc, pe foc domol apoi se toarnă peste fulgii de ovăz. Competiţia se amestecă.

Merele se spală, se curăţă de coajă, se elimină casa seminţelor şi se taie în cuburi, apoi se pun într-un vas împreună cu zahărul, coaja şi zeama de portocală. Se pun pe foc  şi se lasă 15-20 de minute până când se înmoaie.

Se unge o tavă cu margarină rămasă, se răstoarnă merele şi se presară deasupra competiţia cu ovăz. Tava se pune în cuptor pentru 40-45 minute, la foc mediu, până când suprafaţa devine aurie şi crocantă.

Preparatul se poate servi atât cald,cât şi rece.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Ciocolata de casa Ingrediente: 150 g unt; 250 g lapte praf; 100 g cacao; 500 g zahăr; 0,150 l […]
  • Sarlota de cafea III Ingrediente: 250 g unt; o ceaşcă de cafea tare; 7 linguri de zahăr; 4 gălbenuşuri; câteva […]
  • Gogosi dospite Ingrediente: 500 g făină; 1 ceaşcă îapte; 1 lingură unt; 2 ouă; drojdie cât o […]
  • Serbet de ciocolata   Ingrediente: 1,250 kg zahăr; 4 pahare apa; 3 batoane ciocolată; 50 g […]
  • Savarina din aluat dospit  Ingrediente: 250 g făină; 10 g drojdie; 1 dl lapte; 3 ouă; 75 g unt topit; 1 lingură […]

1 Comment

  1. Radu says:

    Cred ca iese super buna dat fiind ingredientele. Ar cam trebui sa renuntam la toate chestiile artificiale pentru a ne mentine mai buna sanatatea.

Comentarii: Prajitura din fulgi de ovaz cu mere

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player