Prajitura “Mariuta” - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Prajituri » Prajitura “Mariuta”

Prajitura “Mariuta”

Ingrediente:

  • 20 linguri de făină; 6
  • linguri de zahăr pudră;
  • 100 g unt sau margarina;
  • 3 gălbenuşuri;
  • 1 praf de copt dizolvat în lapte.

Mod de preparare:

Se frămîntă totul şi se împarte în trei foi care se coc pe rand.

Crema. Una dintre foi se făramiţează şi se pune în puţin lapte cu un praf de vanilie.

Se amestecă cu: 2 linguri de cacao, 2 linguri de gem de caise, 6 linguri de zahăr pudră, 100 g unt.

Se amesteca bine crema şi se umplu cele două foi.

Albuşurile se bat spumă pe aburi cu 6 linguri de zahăr pudră, se întind peste prăjitură şi deasupra se rade ciocolată.

 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Prajitura cu fructe Ingrediente: 4 ouă; 300 g zahăr pudră; 8 linguri de ulei; 350 g făină; 1praf de copt; 50 ml […]
  • Prajitura cu visine Ingrediente: 4 ouă; 200 g zahăr pudră; 200 g făină; 4 linguri cu apă clocotită; 4 linguriţe cu […]
  • Prajitura cu prune Ingrediente: 2 ouă; 12 linguri cu ulei; lapte; ½ pachet praf de copt; 1½ pahar cu […]
  • Minciunele Ingrediente : 5  galbenusuri; 1/2 linguri cu zahar pisat; un paharel cu rom; coaja de […]
  • Prajitura cu crema si bezea Ingrediente: 500 g făină; 200 g zahăr; 4 gălbenuşuri; 1 linguriţă de amoniac sau bicarbonat; 150 […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Prajitura "Mariuta" http://www.la-cratita.ro/prajitura-mariuta/ […]

Comentarii: Prajitura “Mariuta”

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player