Ingrediente:
- 1/2 kg zahăr tos;
- 1 pachet cu unt;
- 2 linguri de cacao;
- 1/2 cană cu lapte;
- 4 ouă;
- 100 g nuci;
- 50 g cacao;
- 260 g făină;
- 1praf de copt dizolvat în zeama de la 1 lămaie.
Mod de preparare:
Zahărul cu untul, laptele şi cele două linguri de cacao se topesc la foc mic, pană dau în clocot.
Din această compoziţie se scot 15 linguri, care se pune deoparte.
Restul se răceşte, apoi se adaugă cele 4 gălbenuşuri pe rand, frecand întruna. Se bat albuşurile spumă şi se adauga alternativ cu făina şi praful de copt dizolvat în lămaie, apoi mucile date prin maşină.
Se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină.
Se coace la foc potrivit pană se dezlipeşte de pe margine.
Cele 15 linguri păstrate se pun pe foc cu 50 g cacao pană da in 2-3 clocote.
Se scoate tava şi imediat se toarnă această cremă deasupra, se întinde bine cu un cuţit şi se dă la rece.