Prajitura “negresa” - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Prajituri » Prajitura “negresa”

Prajitura “negresa”

Ingrediente:

  • 1/2 kg zahăr tos;
  • 1 pachet cu unt;
  • 2 linguri de cacao;
  • 1/2 cană cu lapte;
  • 4 ouă;
  • 100 g nuci;
  • 50 g cacao;
  • 260 g făină;
  • 1praf de copt dizolvat în zeama de la 1 lămaie.

Mod de preparare:

Zahărul cu untul, laptele şi cele două linguri de cacao se topesc la foc mic, pană dau în clocot.

Din această compoziţie se scot 15 linguri, care se pune deoparte.

Restul se răceşte, apoi se adaugă cele 4 gălbenuşuri pe rand, frecand întruna. Se bat albuşurile spumă şi se adauga alternativ cu făina şi praful de copt dizolvat în lămaie, apoi mucile date prin maşină.

Se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină.

Se coace la foc potrivit pană se dezlipeşte de pe margine.

Cele 15 linguri păstrate se pun pe foc cu 50 g cacao pană da in 2-3 clocote.

Se scoate tava şi imediat se toarnă această cremă deasupra, se întinde bine cu un cuţit şi se dă la rece.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Prajitura cu bezea Ingrediente: 150 g unt; 150 g zahăr; 4 ouă; 2 linguri cu cacao; 1/2 pahar cu lapte; 1 praf de […]
  • Prajitura cu lamaie Ingrediente: Blatul: 1 ou; 80 g margarina; 3 linguri cu zahăr; 1 linguriţă cu amoniac; 8 […]
  • Prajitura “Mariuta” Ingrediente: 20 linguri de făină; 6 linguri de zahăr pudră; 100 g unt sau margarina; 3 […]
  • Prajitura cu caise Ingrediente: 200 g unt sau margarina; 6 linguri cu zahăr pudră; 1 ou întreg; 1 […]
  • Prajitura cu crema si bezea Ingrediente: 500 g făină; 200 g zahăr; 4 gălbenuşuri; 1 linguriţă de amoniac sau bicarbonat; 150 […]

Comentarii: Prajitura “negresa”

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player