Ingrediente:
- 1,5 kg praz;
- 100 g măsline;
- 300 g ceapă;
- 100 ml ulei;
- 59 g bulion;
- verdeaţă;
- oţet;
- sare;
- 50 g vin;
Mod de preparare:
Prazul curăţat şi spălat se taie în bucăţi de 5-6 cm şi se opăreşte cu apă cu sare. După ce s-a scurs de apă, se pune la brezat cu o parte din ulei până se înmoaie. Se adăugat ceapa fiartă mărunt rumenită în restul de ulei şi stinsă cu bulion,vin, oţet şi sare. Se pun şi măslinele opărite şi desărate. Se fierb toate împreună până ce prazul este gata.
Se serveşte cald sau rece , cu felii de lămâie şi presărat cu verdeaţă.
În cazul în care mâncarea de praz este prea zemoasă, se pune la cuptor până scade suficient.