Ingrediente:
- un pui mare;
- conopida 700g;
- unt sau ulei 150ml;
- ceapa 1;
- boia dulce 1/2 lingurita;
- rosii 400g;
- patrunjel 1 legatura;
- faina 1 lingura;
- sare.
Mod de preparare:
Puiul se spala, se curata si se taie bucati care, apoi, se sareaza si se prajesc intr-o tigaie, in ulei incins (100ml), pe toate partile. Grasimea ramasa se scurge intr-o cratita in care se pune si restul de grasime, se adauga faina si se amesteca pana cand se rumeneste, apoi se pune ceapa taiata marunt, se presara boiaua de ardei si totul se stinge cu apa calda (500ml). In acest sos, se pun bucatile de carne si se lasa sa fiarba. Cand carnea este fiarta pe jumatate, se adauga conopida, desfacuta in bucatele, care a fost prajita putin in grasime, apoi rosiile, curatate de coaja si seminte si taiate in sferturi. Mancancarea se lasa sa fiarba, la cuptor, pana cand scade sosul. Se serveste cu pratrunjel taiat marunt.