Ingrediente:
- 1 pui mare;
- 1 kg fasole verde;
- 1 ceapă mica;
- 1 linguriţă făină;
- 1 linguriţă bulion;
- 1 lingură unt sau untură;
- 1 linguriţă pătrunjel verde tocat;
- sare;
Mod de preparare:
Se prăjesc uşor bucăţile de pui în unt sau în untură, se adaugă o ceapă dată pe răzătoare şi făina.
Se curăţă fasolea. Dacă puiul este foarte tânăr, fasolea se fierbe separat, se scurge de apă atât cât trebuie pentru ca mîncarea să aibă sos. Se acoperă, se dă la cuptor o jumătate de oră.
Dacă puiul este mai mare şi nu prea fraged, se aşază fasolea crudă peste puiul înăbuşit cu unt, se toarnă o ceaşcă bună de apă sau de zeamă de carne şi se lasă să fiarbă acoperit.
Dacă scade prea mult, se mai adaugă apă. Se pune bulion şi verdeaţă tocată.
[…] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Pui cu fasole verde http://www.la-cratita.ro/pui-cu-fasole-verde/ […]