Ingrediente:
- 1 pulpa miel
- 4 cepe mari
- 2 capatani de usturoi
- 2-3 fire de rozmarin
- 4-5 frunze de salvie
- 250 ml vin alb sec
- 100 ml ulei
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita piper boabe
- 1 lingurita rasa de boabe de coriandru macinat
- 2-3 foi de dafin
- sare , piper ( dupa gust )
Mod de preparare:
1. Curatati pulpa de pielite, spalati-o si scurgeti-o de apa. Stergeti-o cu un servet, apoi ungeti-o cu ulei si presarati-o cu sare,piper,cimbru si coriandru macinat. Puneti-o intr-o tava adanca, adaugati vinul,uleiul,foile de fain,salvia si rozmarinul. Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o in 3-4 felii groase. Capatanile de usturoi taiati-le in 2 pe orizontala.
2. Puneti in tava, imprejurul pulpei feliile de ceapa si jumatatile de usturoi cu partea taiata in jos. Puneti si o cana de apa si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti pulpa la foc potrivit , pana cand se patrunde si rumeneste frumos pe deasupra.