Pulpa de miel la tava - RETETE CULINARE

Retete culinare » Fripturi, Preparate din carne » Pulpa de miel la tava

Pulpa de miel la tava

Ingrediente:

  • 2 kg pulpa;
  • 50 g slanina;
  • 7 catei de usturoi;
  • 1 lingura de untura;
  • sare;

Mod de preparare:

Se alege totdeauna carne de miel tanar si care nu miroase. Totusi, carnea de miel nu se intrebuinteaza niciodata prea proaspata si se tine eel nputin 2—3 zile dupa ce a fost taiat, la un loc racoros si bine aerisit, iar iarna se pastreaza si 5—6 zile. Se curata pulpa de pielite si mai ales de grasime, care are un gust neplacut.

Se curata insa numai cu o ora inainte ca s-o gatim. Pulpa pregatita pentru fript se impaneaza sau nu cu slanina si usturoi, dupa gust. Se sareaza si se aseaza, in tava. Se tine astfel o jumatate de ora, se da apoi la cuptor.

Focul trebuie sa fie la inceput mai tare, ca sa se formeze in afara o crusta, ce pastreaza mustul carnii,  apoi mai slab. Cat sta la cuptor se unge din cand in cand cu zeama din tava, pana, se fragezeste si la urma cu untura.

Cand este gata se taie felii, iar sosul se curata de grasime, se fierbe cu putina apa, si se serveste separat.

Garnitura obisnuita la pulpa de miel este fasole boabe sau piure de fasole.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Friptura de miel Ingrediente: 2 kg carne de miel; 1 lingura de untura; sare; patrunjel; 2 catei […]
  • Miel in vin alb Ingrediente: 2 kg pulpa de miel; 200 g slanina afumata; 1 pahar vin alb; mujdei din 1 capatana […]
  • Pachetele de miel cu verdeata Ingrediente: 1kg pulpa de miel; 4 leg. leurda; 2 leg. ceapa verde; 2 teline mici; 200g jambon […]
  • Miel pe pat de sfecla rosie Ingrediente: 12 cotlete de miel dezosate; 2 sfecle rosii coapte; 1 lingura hrean ras; 4 felii de […]
  • Stufat de miel Ingrediente: 1,5 Kg carne de miel cu os; 15 leg. ceapa verde; 15 leg. usturoi verde; 300 ml suc de […]

Comentarii: Pulpa de miel la tava

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player