Ingrediente:
- pulpă de viţel;
- sare;
- pastă de ficat;
- gogoşari
- castraveciori;
- aspic;
Mod de preparare:
Se ia o pulpă de viţel cu os şi se frige întreagă după ce a fost sărată în cuptor bine încins la început, iar după ce friptura s-a rumenit, se slăbeşte focul şi se lasă să se pătrunde bine. Se încarcă cu o furculiţă care trebuie să intre uşor în carne şi să nu iasă suc roz. Dacă pulpa începe să se ardă deasupra fără să fie încă gata, se acoperă cu o hârtie albă sau cu un celofan uns cu ulei.
După ce s-a răcit se taie în bucăţi în aşa fel ca la urmă, să poată fi montată la loc. Separat se prepară o pastă de ficat, se unge fiecare felie de pulpă cu această pastă, apoi se montează la loc redând forma iniţială a pulpei.
Osul se înveleşte cu staniol iar la capăt se îmbracă cu papiote de hârtie albă franjurată. Se aranjează pulpa pe platou. în jurul ei se pun gogoşari şi castraveciori în oţet, cu aspic tăiat în pătrăţele sau cu mule de pate de ficat în aspic.
La nevoie pentru ca pulpa să stea cu osul în sus, se pune sub ea un postament de pâine prăjită în untură încinsă, ca să se rumenească şi să se întărească. Postamentul de pâine se îmbracă în staniol.