Ingrediente:
- 200 g costiţă afumată;
- o căpăţână de usturoi;
- un fir de cimbru;
- un g piper pisat;
- 100 g morcovi;
- 100 g untură şi sare;
Mod de preparare:
Întâi se desface carnea din pulpă în aşa fel ca să aibă forma muşchiului, iar morcovul să fie pe jumătate fiert. Morcovul şi costiţa se taie în lungime felii subţiri de grosimea unui creion, usturoiul se toacă mărunt, apoi se amestecă toate şi se condimentează cu cimbru, piper şi puţină sare.
Se înţeapă apoi carnea în lung şi în fiecare înţepătura se împănează cu aceste componente. Se sărează foarte puţin pe deasupra, apoi se leagă cu o sfoară ca să-i păstreze formă egală. După aceea se pune într-o tavă cu puţină apă şi grăsime şi se băga în cuptorul încins. În timpul cât pulpa este la cuptor trebuie mereu întoarsă şi stropită cu grăsimea din tavă până se rumeneşte şi carnea este friptă. Se serveşte rece cu diferite salate sau caldă cu garnituri calde sau se taie în felii care se ornează cu frunze de pătrunjel peste care se aşterne gelatină călduţă şi se serveşte rece.