Pulpe de pui la cuptor cu smantana - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Pulpe de pui la cuptor cu smantana

Pulpe de pui la cuptor cu smantana

Ingrediente:

1. Friptura

  • 4 pulpe intregi sau 8 pulpe inferioare;
  • 1 kg de cartofi;
  • 50 g de unt;
  • 100 ml de ulei de masline;
  • 50 ml de vin alb;
  • 1 lamaie;
  • condimente (delikat, busuioc, dafin, piper, 1-2 catei de usturoi si putina boia de ardei)

2. Sos

  • 300 g de smantana grasa;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 2 linguri de marar;

Mod de preparare:

Se spala carnea, se pune intr-un vas si se adauga peste ea uleiul de masline, vinul si condimentele care vor forma un bait apoi vasul se acopera si se pune la rece pentru minim o ora.

Cat timp sta carnea la bait, curatam cartofii (daca sunt de marime medie se taie pe lung in 4 bucati ), apoi se pregateste sosul. Se curata usturoiul si se face un mujdei  simplu doar cu putina sare. Se pune smantana intr-un bol apoi adaugam usturoiul si mararul dupa care se omogenizeaza compozitia . Sosul va fi pastrat si el la rece.

Cu 10 minute inainte sa scoatem carnea din bait, se aprinde cuptorul si se unge tava cu unt apoi se aseaza in tava mai intai pulpele si apoi cartofii, dupa care, se toarna deasupra zeama  in care a stat carnea la bait si un pahar de apa.

Se acopera tava cu o folie si se baga la cuptor la foc mediu circa 30 de minute.

Dupa ce au trecut cele aprox. 30 de minute se scoate tava, se ia folia si se ridica pulpele deasupra cartofilor apoi se stoarce lamaia si se baga din nou la cuptor fara ca tava sa se mai acopere pentru inca 7,8 minute.

Se poate servi de asemenea si cu mamaliguta.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Pulpe de pui la cuptor cu smantana

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player