Purcel la tava - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Pizza si aluaturi » Purcel la tava

Purcel la tava

Ingrediente:

  • purcel de lapte;
  • lămâie;
  • sare;
  • ulei;

Mod de preparare:

Se opăreşte purcelul cu apă clocotită şi se curăţă imediat.

După ce a fost curăţată de par, se spintecă pe burtă, se scot măruntaiele , se spală bine cu apă rece, apoi se lasă atârnat cu capul în jos circa 24 de ore.

Se şterge cu şervet curat, se unge pe dinafară şi pe dinăuntru cu zeamă de lămâie, se sărează pe dinăuntru şi se pune într-o tavă pe beţişoare de lemn aşezate de-a curmezişul astfel ca purcelul să nu se prindă de tavă şi să nu se ardă. De asemenea pentru ca purcelul să se menţină drept, se poate sprijini înăuntru cu câteva beţişoare sau se introduce o sticlă groasă de formă alungită.

Se unge purcelul cu ulei şi se dă la cuptor. Din când în când se unge cu ulei curat. Pentru ca urechile şi codiţa să nu se ardă, se învoiesc cu hârtie albă sau cu celofan, unse cu ulei.

Se frige în circa 2-2 ore jumate.

Dacă purcelul este prea mare, se poate frige şi în jumătăţi sau sferturi. Se serveşte rece sau cald.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Purcel la tava

Copyright © 2010 - 2017 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player