Ingrediente:
- 1 kg de picioare de porc si de vitel;
- 3 I apa;
- 1 caciulie mica de usturoi;
- sare;
Mod de preparare:
Raciturile se pot face din picioare si urechi de porc si din picioare de vitel. Mai gustoase sunt amestecate.
Se pun la fiert intr-uri vas cu apa rece 2 picioare de porc si 2 de vitel, bine spalate si curatate. Se lasa sa fiarba descoperite la foc mic si se ia spuma din cand in cand. Se sareaza. Sunt gata atunci cind carnea se desface usor de pe os. Se scot, oasele inainte de a se raci si se asaza carnea in farfurii.
Zeama se curata de grasime si se incearca daca este destul de legata, punand citeva picaturi pe o farfurioara. Daca acestea se intaresc bine la rece, se da la o parte oala cu zeama si se lasa sa se limpezeasca. Altfel se lasa pe foc, sa mai dea cateva clocote.
Dupa gust, se pune putin usturoi pisat in zeama inainte de a fi strecurata. Se toarna apoi zeama peste carnea din farfurii si se lasa sa se prinda. Inainte de a fi servite se pot rasturna, stergand fundul farfuriei cu un servet inmuiat in apa fierbinte.